Řepová buchta

Miriam Skallová

Suroviny:

  • 1 nastrouhaná střední řepa
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 2,5 lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • půl hrnku rýžové mouky
  • 3 lžíce amarantové mouky

Postup:

Všechny ingredience smícháme v míse a vytvoříme hladké těsto, které přesuneme do menší formy tvaru čtverce. Poté ho dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 30 minut. K podávání se hodí řecký jogurt a posypání strouhaný kokos.

Zdraví:

Červená řepa má vysoký obsah železa. Dále obsahuje důležité stopové prvky jako meď, mangan, zinek, selen a vitamín C, B. Také pomáhá snižovat krevní tlak, brání kornatění tepen a podporuje činnost jater.