Rajčatová omáčka s tuňákem

Miriam Skallová

Suroviny:

  • Tuňák ve vlastní šťávě
  • Cibule
  • Česnek
  • Pasírovaná rajčata
  • Cherry rajčata
  • Bazalka
  • strouhaný sýr
  • celozrnné špagety
  • olivový olej

Postup:

Dáme do vroucí vody vařit špagety. Mezitím si připravíme velmi rychlou a chutnou omáčku. Na pánvi orestujeme na lžíci oleje cibuli a česnek. Přidáme nakrájené cherry rajčata, které osolíme a opepříme. Poté do pánve přilijeme pasírovaná rajčata. Směs necháme chvíli povařit, poté přidáme scezený tuňák s čerstvou bazalkou. Krátce prohřejeme a naservírujeme na špagety a posypeme sýrem.

Zdraví:

Tuňák má vysoké množství omega – 3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro naše srdce, oči a mozek. Dále blahodárně působí na nervovou soustavu, takže budete mít lepší náladu. Obsahuje vitamíny A, B a minerály fosfor, draslík, sodík, selen a hořčík.