Cizrna se špenátem

Miriam Skallová

Suroviny

  • Cibule
  • Špenát
  • Cizrna v nálevu
  • Smetana
  • Kurkuma
  • Rýže

 

Postup:

V hluboké pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s kurkumou. Necháme provonět. Po chvíli přidáme nasekaný špenát. Podusíme s trochou vody nebo vývaru. Poté přidáme scezenou cizrnu a smetanu. Necháme vařit 10 minut. V případě potřeby zahustíme, čím jsme zvyklý – já tentokrát použila rýžovou kaši. Omáčku podáváme s rýží.

 

Zdraví:

Cizrna je luštěnina velmi bohatá na bílkoviny, podporuje dobrý zrak a metabolismus. Najdeme v ní vitamín A,B,C,E,K. Dále obsahuje draslík, hořčík, zinek, železo, vápník a kyselinu listovou. Další účinnou vlastností cizrny je její pozitivní vliv na trávení díky vyššímu obsahu vlákniny.